Alte vremuri
Gândul ce-o coti pe-un drumeag pierdut tainic mă pofti și-l urmai ciufut. Din nimic miji un trecut spiral. Melcul îmi vrăji zborul prin dedal: Pe asfalt, schițat, un banal șotron, unde-mi luai distrat karma în balon. Smuls cumva, apoi, pe-un colnic gonii. Frunza-i, pașii goi, parcă îmi răni. Voltă iar; tăcut, se montă fidel zona de făcut din nisip, castel. După, lapte gros: jocul ce-n final îmi făcu ritos saltul în real. (De-unde, azi, trăiam, veșted, cest alean, ieri, copil, jucam fotbal pe maidan.) Fumul fără foc n-are cum ieși: încerc în batjoc praful a prăși. Timpul, s-a jucat! (parcă-n veci absent); numai c-a forțat nota prea dement.
Etern strigoi
"Pe-atunci când încă hoinăream prin lumea ei de ceață, că de abia mai bântuiam prin propria mea viață, pare-se-a fost ceva marcant, detonat întâmplător, un nu-știu-ce-așa percutant, că fantomele-mi tot mor." Etern când cați, parc-având ce, eu-ți, oricât recurent, îmbătat cu apă rece, va bate-n evanescent. Pot trece ani, pot trece vieți (ce nu fac oamenii beți?), chiar de-ți bagi karma în sperieți, visând cai verzi pe pereți. Cam asta-ți vine când privești pe vreunu-n ce se-agăță. Ce acrobat trist! mai gândești, precum firu-i de ață…
Patriotică
Oamenii găsesc motive pentru orice: despre îndrăgostit de obicei se comentează: Intrase în depresie, săracul! despre cel băut la volan: Un idiot! despre împătimitul jocurilor de noroc: Datoriile… despre gestul aparent lipsit de sens al cuiva: Dumnezeu i-a luat mințile! totuși despre vreun popor, după ce și el s-ar sinucide, cât de potrivit ar fi dacă pur și simplu s-ar tace.
Treabă de alegere
a spune totul pentru a nu se înțelege mai nimic sau a nu spune mai nimic pentru a se înțelege totul a scrie orice numai pentru aprecierea cititorilor sau a citi pe oricine chiar merită apreciat pentru a nu scrie (pe cât posibil) ceea ce s-a mai spus și a fi în concordanță cu propriile-ți gusturi a pune suflet fară ocolișuri în ceea ce creezi sau chiar creațiile tale să-ți fie sufletul (având totuși grijă să nu o ghicească nimenea) a vedea poezia doar ca o aparentă lipsă de sens sau însuși sensul ei ca bogăție de aparențe a te situa mai degrabă undeva la mijloc (calea înțelepciunii zic unii) sau pur și simplu a lua taurul de coarne
Impas în pustiu
Cum simpla-i bunătate care știa atât de bine să mă-mbune, și-acum mi-aduce alinare c-o neverosimilă-adeziune, cum scumpa-i voioșie care, ades, mă-nvoioșa, încă nu are-asemănare în a mă-nduioșa, cum încă dulci trăiri pe care le-am ajutat să i se-ntâmple, neîmpăcate și șopotitoare îmi tot rătăcesc între tâmple, cum, mai mereu, prin jurul meu, mă bucur când regăsesc vreun pic din ceea ce mi-a fost, ce sens ar avea alt suflet să tulbur cu-aburii ideii de-a ne clădi un rost?
Diferența dintre filozof și poliglot
Când la vreunul azi admiri idiot, în atâtea limbi, de sus, cum tace, că-i prea filozof sau mut poliglot, diferențe mari chiar nu poți face.
Mică ironie semantică
Nu-i oare-ușor ironic să socoți că-i unic, ceva ce nu se lasă, perfect, duplicat, fără credința că există lucruri, practic, ce nu-s imposibil, complet, de replicat?